Alle ordre der er på lager, pakkes indenfor 24 timer i hverdagen👍. Gratis fragt ved køb over 499 kr.

Mimos Pude

En Mimos pude kan være med til at forhindre, at din baby får et fladt eller et skævt baghoved. Det lille barn bruger mange af døgnets timer på at sove, og da vi placerer vores babyer på ryggen, er der en risiko for, at deres baghoveder bliver flade. Har din baby allerede fået et fladt baghoved, kan en Mimos babypude også være med til at genoprette dit barns naturlige, runde hovedform.

Vi sælger hele sortimentet af Mimos puder, og dit barn kan have gavn af en Mimos babypude, helt fra det er nyfødt, til det er omkring 18 måneder. Du kan også købe en Mimos pude til at bruge i barnevognen eller i autostolen, og du kan tilkøbe betræk til de forskellige puder. Du kan bruge puden uden betræk, men af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke bruge andre betræk til puden. Alle Mimos babypuder er allergivenlige og uden kanter, som kan genere en lille baby.   Mimos babypude anbefales af eksperter

En Mimos pude er den eneste babypude, der er udviklet specielt til at forebygge og behandle flade baghoveder hos små børn, og den anbefales af flere førende læger og eksperter. Det er en rigtig god ide at anvende en Mimos babypude, allerede fra dit barn er spæd, da det oftest er inden for de første fire måneder, at din baby er i risiko for at udvikle et fladt eller et skævt baghoved. 

Optimal støtte til din babys hoved

En Mimos pude adskiller sig fra en almindelig babypude ved, at den har en fordybning i midten, som gør, at det lille barns hoved ikke bliver fladt eller skævt ved at hvile derpå. Babyen kan stadig dreje hovedet selv og styrke sine nakkemuskler, når det hviler på en Mimos pude, og barnet får derved den bedst mulige støtte. Mimos puderne er specielt designet og lavet af materiale, der tillader babyen at ånde igennem det i tilfælde af, at den får drejet sit hoved nedad.   

Det bedste til dit barn

Din sundhedsplejerske har sikkert allerede fortalt dig, at du skal være opmærksom på, at din baby ikke altid vender sit hoved den samme vej, når du lægger den fra dig i kravlegården, på puslebordet eller i vuggen. Men det er nemmere sagt end gjort. Det er ikke nemt at kontrollere barnets hovedstilling, mens du selv sover ved siden af. Hvis du anvender en Mimos pude til dit barn, kan du selv sove sødt med god samvittighed, da babypuden med sin optimale aflastning og støtte gør, at din babys baghoved ikke vil blive fladt eller skævt af at hvile derpå.

Mimos pude til en baby med fladt eller skævt baghoved

Er dit barns hoved allerede blevet en smule skævt eller fladt, er der ingen grund til at fortvivle eller få dårlig samvittighed. Små børns kranier er meget bløde, og starter du med at behandle din baby ved at anvende en Mimos pude, inden det fylder et år, er der gode chancer for, at dit barns hovedform vil rette sig ud og igen blive naturligt rundt. Når babyens hoved placeres i fordybningen i puden, vil den nu sørge for, at hovedet får en optimal støtte, mens der er plads til, at kraniet kan rette sig op. Vi anbefaler, at du sammen med din fysioterapeut eller din sundhedsplejerske lægger en plan for, hvordan du bedst får dit barns hovedform rettet op.    

Hvorfor får babyer et fladt baghoved?

Der er flere årsager til, at mange babyer får et fladt eller skævt baghoved. Den primære årsag er, at vi i dag anbefales at lægge vores babyer til at sove på ryggen for at undgå vuggedød. Spædbørn bruger mange timer på ryggen dagligt, da de sover i de fleste af døgnets timer. Dertil kommer, at mange babyer har en favoritside, som de klart foretrækker at vende hovedet til, når de slapper af. 

Des mere en baby ligger med hovedet til dens favoritside, jo mere fladt bliver området på baghovedet, og det bliver dermed endnu mere naturligt og nemt for babyen at have hovedet i samme placering, hver gang det ligger på ryggen. Hvis du opdager, at dit barn har en klar favoritside, som det altid vender hovedet til, eller hvis du opdager, at baghovedet er ved at blive fladt, er det med at sætte ind så hurtigt som muligt. Her kan en del af løsningen på problemet være, at du anskaffer dig en babypude.