Black november er skudt i gang. Spar op til 70%. Gratis fragt ved køb over 499 kr.

Aktivitetstæppe

Et aktivitetstæppe er et uundværligt stykke legetøj til det helt lille barn. Anskaffer du dig aktivitetstæppet vil du have mulighed for at hjælpe dit barns udvikling godt på vej, især den motoriske udvikling har stor glæde at det. Man ser desværre ofte at alt for mange børn ligger alt for meget på ryggen, det er derfor vigtigt at dit barn ligger mindst halvdelen af tiden på maven når der leges på et aktivitetstæppe. Tæppet kan tages i brug fra barnet er 5-6 uger gammel. Husk at have øjenkontakt med dit barn og hold øje med hvornår dit barn har fået nok indtryk på sit nye aktivitetstæppe.Skal der være farver og mønstre på et aktivitetstæppe?

Ja farver er vigtige, ville du selv ligge og kikke på et lyserødt tæppe uden andet, nej vel derfor vælg at spændende tæppe med farver, mønstre og andre spændende ting på selve tæppet, ellers gider barnet ikke at ligge på maven. Gode ting på tæppet kunne være Spejl, raslelyde, knitre lyde mm, små børn elsker at ligge og pille i den slags og samtidig er det med til at styrke deres finger motorik, og hånd øjne motorikken. 

Legen på maven er samtidig med til at styrke de vigtige nakkemuskler.

Når barnet ligger på maven kan i også ligge jer foran barnet og lege sammen med barnet, der er ikke noget en baby elsker mere end at være sammen med dem der står den nært, så både mor, far og søskende kan med står glæde for det lille barn deltage i legen på gulvet foran aktivitetstæppe.

Aktivitetstæppe og favoritstilling.

Har dit barn en favoritstilling? Så sørg for at hænge det legetøj dit barn er mest fascineret af i den modsatte side så barnet bliver motiveret til at kikke den vej og derved ligge på den anden side.

Døjer dit barn med fladt hoved på grund af favoritside, eller er der opstået under graviditeten eller fødslen, så tag et kik på vores fantastiske Mimos Puder her. Disse puder kan med fordel også tages med ind på aktivitetstæppet.

Hvornår kan man bruge et aktivitetstæppe?

Fra ca 5-6 uger, ja det er tidligt men i starten skal men fjerne en stor del at det legetøj der hænger så barnet ikke bliver overdynget med ny indtryk, husk at alt er nyt for den lille, så start blidt ud men en eller 2 ting. Du kan også sætte et at favorit Lamaze tingende på som du finder her. (PS vi har de laveste priser på Lamaze i danmark, prøv selv at kik ;-) 

Jo ældre barnet bliver kan du sætte flere og flere ting på dit aktivitetstæppe. 

Sikkerheden på aktivitetstæppet

  • Tjek alle syninger er intakte.
  • Bøjlen med legetøj står stabilt og er monteret korekt.
  • Alt legetøj er i orden.

Et Aktivitetstæppe er fyldt med syntetisk vat, kommer barnet ind til dette vat og putter det i munden kan der opstå en farlig kvælningsrisiko, derfor er det vigtigt at alle syning er i orden, ellers må du i gang med nål og tråd

Bøjlen med legetøjet kan være fæstnet på flere måder, tjek at bøjle med jævne mellemrum så du er sikker på at den ikke har løsnet sig under leg og div flytninger rundt i huset.

Forskellen på Legetæppe og aktivitetstæppe

Et legetæppe er et tæppe uden bøjle, det kan være praktisk at have med når man skal på besøg hos familien og venner. Aktivitetstæppet er med den kendte bøjle og knap så nemt at have med rundt. Så legetæppet til turen og aktivitetstæppet er til at stå der hjemme.